Plov - egy orosz finomság
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- csirkehús
- sárgarépa
- olaj
- hagyma
- só
- bors
- rizs
vagy
- 400 g bárányhús
- 2 evőkanál rizs
- 20-30 dkg sárgarépa
- 20 dkg hagyma
- 20 dkg zsír vagy olaj
Elkészítés
A rizst beáztatjuk 1 órára, majd leöntjük róla. A csirkét szétvágjuk. Forró zsírban megsütjük. Kivesszük, a zsírjában a szalmaszálra vágott hagymát, sárgarépát megpirítjuk. Kivesszük, majd a visszatett csirkére rakjuk. Majd a húshoz 4 pohár vizet hozzáadunk, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet belerakunk, felforraljuk. Majd a rizst a húshoz adjuk. Amikor kiforrt a víz, a rizs tetején néhány mélyedést csinálunk, és abba öntünk 1-2 evőkanál vizet, majd lefedjük, és kis tűzön hagyjuk 25-30 percre.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.